4000 km poksahti rikki Tallinnan satamassa

Kirjoitan tätä postausta Tallink SuperStar-laivassa Tallinnan satamassa. Tulin tänään keskiviikkona 5.6. kahden pinnassa Tallinnaan ja ajoin suoraan fillarinavini pikkuG:n ohjaamana sataman D-terminaaliin. Saavuttuani sinne, katsoin matkamittaristani, että 4000 km täyttyi lähdöstä 21.4. Roomassa Fiuminchinon lentökentältä, missä merkitsin mittarin alkulukeman ylös. Hankin lipun laivaan ja ajoin parin kilometrin päässä sijaitsevaan ruokapaikkaan. Minulla on jo pitkään Tallinnan reissulla ollut tuttu ruokapaikka Vana Wilhelm-pub Tarton tien varressa. Nyt se olikin vaihtanut paikkaa muutama sata metriä saman kadun varrella, mutta viihtyisä sisäpiha oli pois.

20130605-165523.jpg

Pubi Seklusjutte Maalta ja Merelt – menu

Vierestä löytyi toinen kiva sisäpihapaikka Pubi Seklusjutte Maalta ja Merelt. Se sopi jotenkin reissuni teemaan ja söin siellä maittavan lounaan jälkiruokajäätelön kera. Sitten ajoin laivalle ja yritän laittaa siellä blogipostaukseni julkaisukuntoon.

Antin Iphone 763

Tallinnassa oli hyvä herkutella ennen laivalle ajoa;) 

Matkaa on tehty jo aika pitkään… Mutta yllättävän hyvin se on mennyt. Ystäväni Rauli kävi moikkaamassa ja ajoi kanssani muutaman päivän akselilla Latvia-Viro. Sosiaalinen media on myös hyvä tuki yksin pyöräilijälle. Kiitos teille Facebook-kaverit ja blogini kommentoijat. On mukava avata päivittäin Naamakirja ja lukea kymmenet palauteet. Blogini laskuri näyttää jo yli 7500 käyntikertaa. Tuostakin pitänee olla erittäin tyytyväinen ja samalla nöyrä. Loppusuora on kohta aukemassa. Vielä muutama päivä Virossa ja sitten lahden yli Helsinkiin ja Hämptoniin. That´s it!

 

37. ajopäivä maanantai 3.6.2013 Tartto – Viljandi, 83 km / # 3819 km

Reitti: http://ridewithgps.com/routes/2616825 , Nousu- ja laskumetrit: + 435 m / -387 m

20130603-175624.jpg

Tie on kuuma mutta puut varjostavat sopivasti

Tänään maanantaina oli hienot ajo-olosuhteet. Rakastan lämpöä ja sitä oli sopivasti +28C. Tuuli, pyöräilijän paras ystävä tai vihollinen, oli tänään loistokaveri. Ajoin lähes koko ajan länttä kohti ja takana myhäili kevyt myötätuuli. Nestettä piti tankata normaalia enemmän lämmöstä johtuen, mutta muuten sai lasketella aika reipasta kyytiä. Tarton kaupungista selvisin hyvin ulos fillarinavini PikkuG:n avustuksella. Liikkeellelähtö viivästyi noin yhteentoista, mutta sain kuin sainkin Jukolan Jussi-lookini siistittyä hotellin parturissa ennen lähtöä.

20130603-175653.jpg

Maisemat olivat kauniita Viljandia lähestyessä

Ainoa pikku ”ylläri” alkumatkasta oli noin viiden kilometrin tietyöosuus. Siinä piti ajaa soratietä ja nieleskellä samalla ohittavien tai vastaan tulevien autojen pölypilveä. Mutta onneksi vain viisi kilometriä. Pidin muutamia nestetankkaustaukoja matkalla, mutta selvisin tuosta reilun 80 km matkasta alle neljään tuntiin.

20130603-175703.jpg

Vesimaisemaa Tarton ja Viljandin välissä

Majapaikkani Viljandissa on Kaare Guesthouse (Puhkemaja).
Kokonainen ja hyvinvarustettu huoneisto on käytettävissäni (35 euroa). Muun muassa infrapunasauna kuuluu tähän kämppään. Pyykit on levitetty ulos kuivumaan, blogipostaus on kohta tehty… Tästä on reilu kilometri keskustaan ja kohta pitää lähteä ruokapaikkaa katsomaan. Viljandi on pienehkö ja idyllinen noin     20 000 asukkaan kaupunki Etelä-Virossa.

Tässä linkki:      http://fi.wikipedia.org/wiki/Viljandi  Kaupunkiopas: http://www.visitestonia.com/fi/lomakohteita/kaupunkioppaita/viljandi

20130603-175710.jpg

Viljandin kaunis kaupunki näkyy kukkulalla

 

38. ajopäivä tiistai 4.6.2013, Viljandi – Rapla, 121 km / # 3940 km

Reitti: http://ridewithgps.com/routes/2625657 , Nousu- ja laskumetrit: +499 m/ -521 m

20130605-165411.jpg

Eestin maalla on tilaa ajatella;)

Illalla mietin ajovaihtoehtoja ja majoituksia, mutta jätin ratkaisut aamuun. Ajatuksenani oli jo illalla, että ajan yhdellä väliyöpymisella Tallinnaan. Vaihtoehtoina oli Paiden seutukunta tai sitten Raplan alue. Lisäksi ajattelin, että ajan ensin vähän normaalia reilumman päivämatkan, jotta Tallinnaan keskiviikkona ajamiseen jää vähän lyhyempi rupeama. Aamulla avasin ensimmäisenä Booking.com-portaalin. Onneksi jätin majapaikan varaamisen aamuun. Raplan kohteelta A.A. Nauri Kulälistekorterid oli ”hermot pettänyt” ja olivat alentaneet illan hinnan nyt puoleen    (16 euroa noin 50 neliön siisti kaksio, ei paha;). Varaus sisään ja varmistus tuli saman tien sähköpostiini. Sen jälkeen tein normaalit aamurutiinit. Ensin katsoin majapaikan sivulta reittiehdotuksen. Sitten siirryin RidewithGPS-ohjelmaan ja tein muutamassa minuutissa reittisuunnitelman päivällä, jotka olen laittanut tavan mukaan Facebookiin omalle aikajanalleni ja Fillarantti reissaa ja bloggaa-sivulleni.

20130605-165339.jpg

Viljandin jälkeen vehmeät maisemat jatkuivat

Pääsin liikkeelle aamulla kymmenen tienoilla. Matkaa oli edessä reilu 110 km. Lisäksi pyörän mittarissa oli seitsemän kilometrin ruokapaikka-ajo. Ilma oli taas loistava, heti aamulla oli noin 24 C-astetta ja iltapäivällä siihen tuli lisää pari-kolme astetta. Tuuli puhalteli edellisen päivän tapaan idästä. Itse lähdin ajamaan kohti pohjoista. Matkalla ei kummempia ihmeitä tullut eteen. Yksi kilometrin parin tietyöpätkä vähän korvensi, koska sitä ei koskaan tiedä, miten pitkään soratie jatkuu.

20130605-165435.jpg

Mukavia veistoksia matkan varrella;)

Ajelin puoleen matkaan Turiin ja söin siellä hyvän Seljanka-keiton. Aamulla majapaikassani ei ollut aamiaista, joten tein sen itse; paketillinen hyvää lihamakkaraa mikrossa, litra jogurttia ja sämpylöitä sekä teetä. Niin ja alkumatkasta pysähdyin vielä tien varressa syömään oikein ison hampurilaisen maidon kera. Eli näillä voiteilla fillarini kulki tänään tuon 120 km ja hyvin kulkikin. Nestettä toki piti tankata aika reilusti lämmön takia.

20130605-165423.jpg

Kylläpä Seljanka-keitto maistui!

Matkalla puhelin soi ja Raplan majapaikan isäntä soitti ja kysyi koskahan herra saapuisi kohteeseen. Ilmoitin arvioksi viideltä iltapäivällä. Tulin varttia yli, koska jouduin jonkin verran etsimään kerrostalossa Tallinna mnt 43 sijaitsevaa huoneistoa. Panin nimittäin erehdyksessä pikkuG:lle osoitenumero 43 sijasta 143 eikä ilmeisesti sellaista numeroa olekaan, koska pikkuG oli ihmeissään;) Nyt täällä ollaan. Ainut ongelma on, että internet-yhteyden ohjetta en vielä ole saanut. Mutta pitääpä lähteä kysymään, jos vastapäätä asuva emäntä on jo tullut kotiinsa. Tuon internetin kanssa kävi lopulta hyvin. Kun yhteys toimi vain plugilla ja mihin IPadissa sen työnnät, emäntä antoi käyttööni oman läppärinsä muitta mutkitta. Soitti vielä hetken perästä ovikelloa, että tässä on latausjohdot. Hienoa palvelua!

Rapla on pieni noin 5-6000 asukkaan kaupunki: http://fi.wikipedia.org/wiki/Rapla

20130605-165448.jpg

Hauska linjuripysäkki ennen Raplaa

39. ajopäivä keskiviikko 5.6.2013 Rapla – Tallinna, 64 km / # 4004 km

Reitti: http://ridewithgps.com/routes/2629254 Nousu- ja laskumetrit: +353 m / -410 m

Vähiin käy tämä ilo! Tänään pitäisi suunnistaa Tallinnaan ja sieltä sitten jollakin lautalla Helsinkiin. En ole vielä varannut mitään lauttayhteyksiä, koska välimajoitus Helsingissä on auki. Reissun luonteeseen kuuluu tietty improvisaatio, joten eiköhän jotain järjesty. Ilma ainakin näyttää hyvältä. Pitää pakata tavarat kasaan ja hakea fillari kellarikomerosta ja lähteä sitten aamupalapaikkaa etsimään. Aamiaispaikka löytyi heti kilometrin päästä. Mukava pikkukahvila tarjosi aamiaiseksi keittoa, leipää, tuoremehua ja teetä. Joskus kymmenen jälkeen lähdin ajamaan tietä 15 pitkin kohti Tallinnaa. Hiukan tylsä tie, mutta onneksi matka oli lyhyt. Muutama tietyökohta osui matkalle, mutta muuten oli ihan hyväpintaista tietä. Tuuli oli jonkin verran kääntynyt ja puhalteli sivusta tai sivuvastaisena. Join vielä hyvät viinerikahvit matkalla ja ajoin suoraan Tallinnan sataman D-terminaaliin ja sitten oli vielä aikaa ajaa syömään ennen laivan lähtöä.

20130605-165506.jpg

Tässä viimeinen lounaani ennen laivalle ajoa

Asioilla on tapana järjestyä. Olin vielä ilman majapaikkaa Helsingin päässä. Muutama vaihtoehto oli toki mielessä. Yksi oli jopa se, että olisin jäänyt vielä yhdeksi yöksi Tallinnaan tai sen lähiympäristöön ja mennyt sitten vasta aamulautalla yli. Tallinnaan ajaessa soi puhelin. En edes ehtinyt vastata siihen. Katsoin, että ystäväni Rauli, oli soittanut. Soitin pysähdyttyäni heti takaisin. Rauli ehdotti, että tulisin illalla Kirkkonummen Pickalaan heidän lomataloonsa. Hän jopa tarjoutui tulevansa vastaan johonkin sopivaan välietappiin ”pakulla”, jotta ehdittäisiin vielä illalla juttelemaan. Matkaa Pickalasta Hämeenlinnaan on noin 130 km eli aika pitkä viimeiseksi ajopäiväksi. Tässäkin Rauli tuli vastaan. Hän oli torstaiaamuna menossa metsäpalstalleen töihin ja lupasi tiputtaa Fillarantin pyörineen sopivaan paikkaan matkan varrella. Näin sovittiin! Laivamatkan jälkeen on muutama peninkulma ajoa Kirkkonummen suuntaan ja sitten vielä huominen päivä. Reissu on loppusuorallaan!

 

Tietoja fillarantti

Pyöräilyyn hurahtanut ja eläkkeellä reilu yhdeksän vuotta ollut kaveri, joka harrastaa matkapyöräilyä ulkomailla ja kotimaassa. Eläkevuosien aikana kilsoja on kertynyt reilu 110 000 km maantiepyörällä, reissupyörällä tai maasturilla. Kokonaissaldossa mennään jo ainakin viidettä kierrosta maapallon ympäri.
Kategoria(t): matkapäiväkirja, matkareitti, tietoa pyöräilystä, Viro. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s