Adrianmeren taikaa

Reissun ensimmäisen vapaapäivän puhdetyöt jatkuvat Riminissä Adrianmeren rannalla. Kävin välillä veryttelemässä ja katsastamassa paikkoja ajaen fillarilla 41 km lenkin. Huomasin, että pikku-G navissani löytyvät myös golfkentät. Löysin Riminin golfklubin navini kattauksesta, sinne siis! Ajoin rehvakkaasti portista sisään loistoautojen ohi ja jatkoin ykköstiin vaiheille. Perään juoksee mies kovaa vauhtia huutaen jotakin. Kun selvisi, etten ollut menossa pelaamaan enkä ajamaan kentällä, tunnelma suli. Kaveri osasi englantia, mikä on harvinaista täällä päin. Kerroin hänelle lentäneeni Roomaan ja tarkoitukseni on polkea fillarilla Suomeen takaisin ja aloittaa siellä oma golfkauteni. Hän oli yhtä hymyä ja toivotti koska tahansa tervetulleeksi pelaamaan Riminin golfklubille.

20130427-200739.jpg

Riminin Golklubi oli vierailukohteena vapaapäivänä

4.ajopäivä 25.4.2013 San Benedetto del Tronto – Senigallia, 129 km/ # 443 km. Nousut/laskut: +964m/-983m

Reitti:http://ridewithgps.com/routes/2678990

S. B. del Trontosta pääsin lähtemään jo aamu yhdeksältä runsaan hotelliaamiaisen jälkeen. Ilma oli hyvä ja matka lähti hienosti käyntiin. Ajoin rantatietä noin 15 km, kun yhtäkkiä pikku G meni hiljaiseksi. Yritin moneen kertaan. Akku oli täynnä ja virta kytkeytyi päälle, mutta sammui samantien. Soitin ystävälleni Matti Ronkaiselle (Geotrim Oy), jolta olin navin saanut tälle reissulle. Matti lupasi hoitavansa asian. Vajaan puolen tunnin päästä Matti Kauppinen soitti Geotrimistä kertoen, että puhelimessani on tekstiviestinä Suomen Garmin-maahantuojan ohje resotoida pikku-G tehdasasetuksille. Onneksi minulla ei ollut mitään säilytettävää dataa navissani, joten sain laitteen nollauksella herätettyä pikku G:n taas henkiin.

20130427-200307.jpg

Antonio Garofolin vuonna 1871 perustama viinitila oli ennen Castelfidardossa

Matka jatkui rantatietä SS16. Adrian meren ranta on käytännössä yhteen rakennettua nauhakaupunkia. Nimet vain vaihtuvat ja liikenne on vilkasta. Toisaalta on hieno huomata, miten sujuvaa liikenne on täällä. Pyöräilijää kunnioitetaan liikenteessä ja hänelle annetaan tilaa. Saman havainnon olen tehnyt aiemmin myös muualla Etelä-Euroopassa. Pyöräily on niin suuri ja suosittu laji, että se näkyy ihmisten suhtautumisessa. Giro di Italia ajetaan toukokuun alussa näissäkin maisemissa. Matkan varrella näkyi tänään isoja kilpapyöräryhmiä. Saattoi olla, että osa pyöräilijöistä oli harjoittelemassa Giroon. Jollakin ryhmällä näkyi jopa videokamera kypärässä. Tervehtiminen ja tsemppaaminen kuului asiaan vastaantullessa tai ohittaessa raskaan yhdistelmäajoneuvoni. Itse omaksuin saman tavan alusta lähtien. Vasen käteni räpsähti aina auki tangosta kuitenkin kiinni pitäen, kun fillaristi tuli vastaan.

20130427-200135.jpg

Rantatie kääntyi välillä vähän sisämaahan ennen Anconaa

Latte-tauko oli vuorossa Lido di Fermessä. Ilman lämpötila oli noin 19 – 20 astetta. Tuuli alkoi iltapäivällä hieman koventua ja kääntyi hieman sivuvastaiseksi, mikä vähän hidasti matkan tekoa. Paikkakunnat vaihtuivat nauhana, Loretosta tie kääntyi hieman sisämaan puoleen ja aika ajoin joutui kiipeämään. Toisaalta nousut olivat leikintekoa Apenniinien kapuamisten jälkeen. Ison Anconan kaupungin ohitin länsipuolitse ylhäältä. Kukkulan päältä oli hieno näkymä kaupunkiin ja taustalla siintävälle Adrianmerelle. Vanhaan Senigallian kaupunkiin saavuin iltapuoleen. Tehokasta ajoaikaa oli kulunut varttia vajaa seitsemän tuntia, joten keskivauhti oli olosuhteisiin nähden aika hyvä noin 19 km/h.

20130427-200244.jpg

Oikealla alhaalla näkyy iso Anconan kaupunki

Hotelli Universalin löytämisessä pikku-G sai tehdä ”duunia”. Hotelli oli ihan rannassa, mutta jotenkin sinne ajo SS16 tieltä käsin oli navigaattorille vaikea pala. Lopulta pääsimme perille. Hotelli oli tasokas ja nettikin pelasi kunnolla. Söin hotellin ravintolassa kunnon buffe-illallisen. Juomat, viinit ja oluet sisältyivät myös 23 euron hintaan. Otin samalla muutaman ruokakuvan, joita työpaikkani Tavastian koulutuspäälikkö Merja Kytöaho toivoi Facebookissa. Kuvavalikoima jäi tosin suppeaksi buffe-tarjontaan nähden, mutta onhan reissua kovasti vielä edessä. Minulla oli vain Ipad-kamera ravintolassa, mikä oli täynnä ihmisiä. En kerta kaikkiaan kehdannut mennä ottamaan useita kuvia. Muutama otos tuli, kuvaan taisi tulla alkuruokia ja jälkiruokia.

20130427-200631.jpg

Muutama ruokakuva Merjan mieliksi hotellin kattauksesta;)

20130427-200654.jpg

 

5. ajopäivä,perjantai Senigallia-Rimini, 26.4.2013, 77 km /# 520 km. Nousut/laskut: +415/-420m ja +174/-175m (27.4.13)

Reitti: http://ridewithgps.com/routes/2409079

1.vapaapäivä,lauantai Rimini 27.4.13, 41 km/#561km

Reitti: http://ridewithgps.com/routes/2679087

Aamulla lähdin mukavasta hotellista vasta vähän ennen yhtätoista. Olihan tänään vain lyhyt matka tiedossa. Lisäksi olosuhteet olivat ihanteelliset. Lämpöä oli heti aamupäivällä parikymmenta astetta ja tuuli oli selän takana. Matka jatkui tutuksi käynyttä rantatietä SS16. Kaupungit vaihtoivat nimeään ja ajo tuulensuunnan takia oli vauhdikasta. Ainoastaan lukuisat kaupunkipaikat kymmenine ellei satoine liikennevaloineen pakottivat pysähtelemään. Pesarossa ajoin välillä pois SS16- tieltä ja käväisin kaupungissa pyörähtämässä. Kalasatamassa otin jonkun kuvankin, kun myyntikojuja iltapäivällä purettiin.

20130427-200436.jpg

Tässä poikkesin keltaisen kuormurin perässä Pesaron kalasatamaan;)

20130427-200409.jpg

Pesaron kalasatamassa tuli pyörähdettyä;)

Pesaro – Cattolico – Riccione – Rimini ja lukuisat pienemmät paikkakunnat vilisivät vahdikkaassa ajossa. Pieni matkan hidaste oli Pesaron jälkeinen kunnon mäki. Siinä piti kiivetä yli sata metriä ylemmäs, mutta sen korvasi muutaman kilometrin mittainen kova vauhtinen lasku. Riminiin saavuin vajaan neljän tunnin ajon jälkeen. Keskivauhdiksi tuli noin 21 km/h, mikä on hyvä lukema yhdistelmän paino ja lukuisat hidasteet matkalla huomioiden. Ensimmäisen kerran tällä reissulla tuntui, että matka loppui kesken. Saman tien olisi noissa olosuhteissa mennyt tuplamatka. Mutta minkäs teit, kun hotelli oli varattu etukäteen!

20130427-200351.jpg

Matka jatkui kohti hotellia… Roomaankin olisi päässyt;)

Kahden yön majapaikkani St. Gregory Park on tasokas 4-tähden hotelli. Osin syy vapaapäivälleni oli  hotellin saaminen aamiaisineen 24 eurolla/yö. Sen verran pihi luonne kuitenkin olen! Toisaalta tavoitteeni oli pitää yksi vapaapäivä viikossa ja nyt oli sen paikka. Viiden ajopäivän ja Apenniinien rasitusten takia oli hyvä ratkaisu asettua aloilleen täällä Riminissä. Eilen illalla tein noin seitsemän kilometrin kävelylenkin tutustuessani Riminin iltaan ja yöhön. Vanhassa kaupungissa oli ilmaiskonsertti, jota olin myös kuulemassa.

20130427-200731.jpg

Riminin yössä

 

Pyykit on pesty ja kuivuvat parvekeella. Blogipostauskin on kohta julkaisuvalmis. Sitten on vuorossa suihku ja ruokapaikan haku. Katsotaan sen jälkeen, mitä Riminin ilta tuo tänään tullessaan. Huomenna pitää sitten polkea Rosoliinaan asti, minne on matkaa yli 130 km. Joten tänä iltana ”iisisti”. Buenosera ystävät ja kylän miehet!

20130427-200607.jpg

Matka jatkuu kohti Rosolinaa;)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tietoja fillarantti

Pyöräilyyn hurahtanut ja eläkkeellä reilu kuusi vuotta ollut hemmo, joka harrastaa matkapyöräilyä ulkomailla ja kotimaassa. Eläkevuosien aikana kilsoja on kertynyt reilu 100 000 km maantiepyörällä, reissupyörällä tai maasturilla. Kokonaissaldossa mennään jo viidettä kierrosta maapallon ympäri.
Kategoria(t): Italia, matkapäiväkirja, matkareitti. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

4 vastausta artikkeliin: Adrianmeren taikaa

  1. Tarja K. sanoo:

    Vauhtia ja vaarillisia tilanteita -niin kuin pitikin. Ja eikun polkemaan!

  2. merjakytoaho sanoo:

    Onnistunutta matkantekoa tällekin viikolle!

  3. fillarantti sanoo:

    Kiitos Merja-vakilukija! Arvostan… jos illalla taas saisi päivitettyä. Jotenkin täällä tämä aika menee kovempaa kuin siellä Suomessa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s