Reissu lähenee;)

On reilu kuukausi reissuun! Viime viikonloppu meni Helsingin seudulla ja Raumalla. Perjantaina oli ohjelmassa SportExpo-messut Helsingissä ja illalla majoituimme vaimoni kanssa pyöräkaverini Raulin ja hänen vaimonsa Jatan uuteen hienoon loma-asuntoon Kirkkonummen Pickalaan. Sieltä matka jatkui lauantaiaamuna Raumalle veljeni Juhan vaimon Arjan 60-vuotispäiville ja vasta sunnuntaina palasimme kotiin. Kuntoilut jäivät pelkkään kävelyyn. Taisi olla ensimmäinen viikko tämän vuoden puolella, milloin viikon liikuntamäärä jäi alle kahdenkymmenen tunnin.

20130317-182321.jpg

Raulin ja Jatan luona Pickalassa

Vapaa-ajan messut Helsingin messuhallissa oli mukava ja mielenkiintoinen tapahtuma. Esillä oli mm. upeita pyöriä ja mielenkiintoisia esityksiä tapahtumalavalla. Uudet pyörät ovat hienoja, suorastaan teollisen muotoilun taideteoksia!  Jäi vähän harmittamaan, etten ottanut kuvia pyöristä ja varusteista. Olisi saanut hyvää kuvitusta tähän blogiin.

Kävin kuuntelemassa kaksi mielenkiintoista esitystä fillarimessujen tapahtumalavalla. Ensin nuori teräsmies Heikki Siivari kertoi kahdesta hurjasta 15000 km Euroopan reissusta. Nuori mies oli vedellyt liki kahdensadan kilometrin päivämatkoja. Toinen reissu kulki Ruotsin kautta etelään Espanjan ympäri  ja sieltä takaisin  ylös toista rantaa ja taas alas Italian länsirantaa pitkin Sisiliaan ja itärantaa pitkin takaisin pohjoiseen ja Suomeen.

Matkaa oli muistaakseni liki 16000 km noin 80 päivässä. Hänellä oli matkapyörä varusteineen lavalla. Pyörä oli hybridi, missä oli muutama mielenkiintoinen erikoisuus. Koska Heikki majoittui teltassa, jolloin puhelimen ja muun elektroniikan lataus on hankalaa, oli hänellä etupyörässä napadynamo sähkön tuottamista varten. Toinen mielenkiintoinen seikka oli, että hänellä ei ollut ollenkaan sivulaukkuja. Ne hän oli korvannut tavaratelineen päälle hihnoilla kiinnitetyllä Ortliebin vedenpitävällä lieriön mallisella säkillä. Lisäksi hänellä oli pieni tankolaukku. Säkin paremmuutta hän perusteli mm. sillä, että tuuli ja ohittavien autojen imu tarttuu sivulaukkuihin. Toinen etu on, että on yksi laukku vähemmän raahattavaa majoituksissa ym.

20130317-182219.jpg

Rämön Matin kanssa juttusilla

Fillarimessujen vakio-ohjelmaa ovat Matti Rämön esitykset, joita olin kuulemassa jo kolmantena vuonna peräkkäin. Nyt sujuvasanaisella ja hyvällä esiintyjällä oli kaksikin esitystä lavalla. Viime vuonna kuulin Matin Islanti-reissun koonnin. Nyt valitsin hänen viimeisimmän hellereissunsa Espanjan Granadaan. Olin ennen esitystä Matin kanssa juttusilla ja ostin häneltä kaksi Matin matkakirjaa, Islanti-kirjan ja Intian-reissukirjan. Pidän Matin tavasta kirjoittaa. Kirjoista huokuu perusteellinen taustatyö. Matin vahvuuksia ovat sujuva tekstin tuottaminen ja vahva paikallinen kulttuuri- ym. tuntemus. Yöpöydälläni on tällä erää vuorossa Matin Intia-kirja.

Viikko meni normaalisti työpäivien merkeissä. Pyöräreissun alun reittiä ja majoituksia tuli vähän reivattua. Olin varannut kaksi majoitusyötä lähtöpaikkaan Roomaan, joista toisen peruutin. Tarkoitus on lähteä Roomasta heti saapumista jälkeisenä aamupäivänä kohti sisämaan Rietiä. Lisäksi varasin Apenniinien ylitykseen yhden matkapäivän lisää. Olin jo miettinyt, että kaksi päivää länsirannikolta itärannikolle vuorten yli on turhan kova urakka. Lisävahvistuksen sain Fillariforumin kautta. Roomassa asuva pyöräharrastaja otti blogini luettuaan yhteyttä ja suositti samaa. Olen nyt varannut Booking.com-majoitukset ensimmäiselle viikolle: Rooma – Rieti – Norchia – San Benedetto del Tronto – Senigallia ja Rimini.

Viime viikolla oli hienoa katsoa Eurosportilta Tirreno – Adriatico -kisaa, mikä päättyi aika-ajoon Adrianmeren rannikolle San Benedetto del Trontoon. Meno oli hurjaa vuorilla talven keskellä. Rannikolla huojuivat sitten jo palmut. Rannikolta oma suunnitelmani S.B. del Benedetton jälkeen jatkuu noin sadan kilometrin päivämatkoin ensin Senigalliaan ja sieltä Riminille, jossa olen aikonut pitää ensimmäisen lepopäivän. Kaikki nuo majoitusvaraukset pystyn tarvittaessa peruuttamaan kaksi vuorokautta ennen yöpymistä kustannuksitta. Majoitusten hintataso on 24 – 35 euroa/yö aamiaisen kera, ei paha!

Asetin tämän viikonlopun tavoitteeksi tehdä lopullinen varusteinventaario reissua varten. Mutta se siirtyy ainakin ensi viikonloppuun. Jonkin verran olen viikolla tehnyt pieniä matkahankintoja ja miettinyt eri asioita, mutta onhan tässä vielä sentään kuukausi jäljellä. Tänä viikonloppuna tein pakkaskelissä kaksi kolmenkymmenen kilometrin maastopyörälenkkiä.

20130317-182253.jpg

Tawast Golfin talvitapahtumassa

 

Tänään oli ohjelmassa golfseurani Tawast Golfin jäsenten talvitapahtuma, minne matka kulki tottakai fillarilla. Tuntuu hurjalta, että ollaan jo maaliskuun jälkipuoliskolla eikä talvi vieläkään ole taittunut. Ensi viikoksikin on luvattu kovia pakkasöitä ja päivälläkin selkeästi pakkaskeliä. Kohta pitäisi saada matkapyörä alle ja päästä asfaltille. On se kovin erilaista ajaa maastopyörää pakkasessa nastarenkailla kuin 32 millisillä renkailla varustettua hybridiä. Mutta mennään päivä ja viikko kerrallaan ilmojen ehdoilla!

20130317-182121.jpg

Talvi ei tunnu taittuvan millään…

Mutta ajetaan sitä pyörällä muuallakin. Juuri äsken päättyi Milano – Sanremo ajon ensimmäinen etappi saksalaisen Gerald Ciolekin yllätysvoittoon.

Tietoja fillarantti

Pyöräilyyn hurahtanut ja eläkkeellä reilu yhdeksän vuotta ollut kaveri, joka harrastaa matkapyöräilyä ulkomailla ja kotimaassa. Eläkevuosien aikana kilsoja on kertynyt reilu 110 000 km maantiepyörällä, reissupyörällä tai maasturilla. Kokonaissaldossa mennään jo ainakin viidettä kierrosta maapallon ympäri.
Kategoria(t): Italia, matkareitti, matkavarusteet, tietoa pyöräilystä. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Reissu lähenee;)

  1. Paluuviite: Reissu lähenee;) | Matkablogi fillarilla Roomasta Hämptoniin

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s