RIP Kyoto – uskollinen ystäväni ja lenkkikaverini

Tällä viikolla menetin uskollisimman ystäväni. Kyoto-neiti perheemme  8-vuotias doberman menehtyi. Kyoto oli nuoremman tyttäreni koira, joka kuitenkin olosuhteiden takia asui meillä omakotitalossa Hämeenlinnassa. Tytär miehineen asuu Helsingissä.

Olimme sopineet, kun vaimoni kanssa menemme perjantaina Helsinkiin (GoExpo/pyörämessut) ja yöksi fillarikaverini Raulin luokse sekä sieltä Raumalle lauantaiksi 60-vuotisjuhliin, että tyttäreni ja hänen miehensä (Pauliina ja Harri ) tulevat meille Kyoton kaveriksi.

Mutta Kyoton aika loppui jo sitä ennen!

kyoto_26092006

Kyoto R.I.P.

Annan tyttäreni Pauliinan tekstin puhua.
Kriegerhof Princess Phila 06.11.2004 – 05.03.2013

Kun aika päättyy, alkaa ikuisuus. Rakas ystävämme Kyoto lähti eilen kohti sateenkaarisiltaa. Salaa levinnyt syöpä oli aiheuttanut sisäisen verenvuodon ja Kyoto sai nukkua kotona ikiuneen eläinlääkärin saattelemana.

* Koskaan ei tiedä,
onko aikaa paljon vai vähän.
Yhtäkkiä vain huomaa,
se päättyi tähän.

Ei syki enää sydän lämpöinen
on poissa rakas, läheinen.
Kuvasi kultaisen suljemme
kätköihin sydämen. *
Pauliina ja Harri

Pauliina kertoi asiasta myös koiran kasvattajalle Kristiinalle.

Hei Pauliina!

Kiitos viestistäsi. Otan osaa suureen suruunne.

Kiitos teille Kyoton hyvästä ja onnellisesta elämästä. Valitettavasti nämä
nelijalkaiset perheenjäsenemme elävät niin lyhyen ajan omassa elämässämme.

Voimia teille surun yli pääsemiseen.   Terveisin, Kristiina

Antin Iphone 275

Tässä Kyoto mekko päällä nisäleikkauksen jälkeen heinäkuussa 2012

Hei Kride,

Kirjoitin ilmoittaakseni, että Kyoto (Kriegerhof Princess Phila) nukutettiin eilen 5.3. kotona ikiuneen.

Viime heinäkuussa Kyotolta leikattiin kolme nisää kasvainten vuoksi ja lokakuussa vielä toiselta puolelta neljä nisää. Koepalojen mukaan kyseessä oli pahanlaatuinen kasvain, adenokarsinooma, jonka ei kuitenkaan pitäisi lähettää etäpesäkkeitä. Röntgenkuvissakaan ei näkynyt mitään erikoista.

Leikkauksista
toipuminen oli nopeaa ja kaikki meni hienosti. Nyt helmikuun puolen välin tienoilla kesällä poistetun nisän kohdalle tuli juoksun yhteydessä kuumeinen maitorauhastulehdus ja kipeä paise, joka poistettiin. Kotiin saatiin kipulääkettä, antibioottikuuri ja Galastopia sekä ohjeet, että ennen toukokuuta Kyoto pitäisi steriloida, etteivät hormonitoiminnan vaihtelut aiheuttaisi enempää tulehduksia. Eläinlääkärillä oli kuitenkin epäilys, että syöpä olisi mahdollisesti levinnyt, vaikka päällepäin siitä ei näkynyt merkkejä energisyyden ja käytöksen pysyttyä normaaleina aina tähän saakka.

Nyt viimeisinä muutamina päivinä Kyoton ruokahalu oli huono ja tiistaina ilmeni sisäinen verenvuoto, eikä muuta ollut tehtävissä kuin kutsua eläinlääkäri kotiin. Päivystävän eläinlääkärin näkemys oli, että syöpä olisi aiheuttanut sisäelimiin repeytymän. Kunnon heikkeneminen tapahtui todella nopeasti ja yllättäen. Vielä sunnuntaina sovin vanhempieni kanssa, että menemme tänä viikonloppuna aviomieheni kanssa hoitamaan Kyotoa (asumme Helsingissä ja Kyoto vanhempieni luona Hämeenlinnassa), kun he lähtevät matkalle.

Kyoto jätettiin vielä kotiin lepäämään lasitetun terassin sohvalle, jossa voimme jättää viimeiset hyvästit, kun emme voineet olla paikalla Kyoton nukahtaessa rauhallisesti pois.

Kiitokset Kride sinulle upeasta koirasta, joka on ollut monien elämän ilona!

Terveisin, Pauliina

20130307-050027.jpg

Kyoto lasiterassilla joskus aiemmin

Miten monta kertaa Kyoto on minutkin houkutellut lenkille! Monta kertaa on ollut väsynyt olo tai ulkona kauhea keli, mutta kun uskollinen ystävä tulee viereen ja nuuhkaisee reippaana ja katsoo ylös suloisilla silmillään. Tai kun olen sanonut sanan ”lenkille”, hyppy rintaa vastaa – ei muuta kuin menoksi!

on arvaamatonta. Koskaan ei voi etukäteen tietää mitä tapahtuu, toisaalta onneksi niin. Elämä pitää ottaa vastaan nöyrästi. Elää voimakkaasti, nauttia siitä ja surra, kun on surun paikka.

Lepää rauhassa Kyoto.

20130307-050059.jpg

Tietoja fillarantti

Pyöräilyyn hurahtanut ja eläkkeellä reilu kuusi vuotta ollut hemmo, joka harrastaa matkapyöräilyä ulkomailla ja kotimaassa. Eläkevuosien aikana kilsoja on kertynyt reilu 100 000 km maantiepyörällä, reissupyörällä tai maasturilla. Kokonaissaldossa mennään jo viidettä kierrosta maapallon ympäri.
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s