Hauhon kirkolla kääntymässä;)

Hiukan vajaa kaksi kuukautta on Fillarantin reissun alkuun. Peruskuntokauden harjoittelu jatkuu tasaiseen tahtiin noin 20 tuntia viikossa. Vajaan tunnin aamuspinning lähes joka aamu, päivällä kävelylenkki, kaksi kertaa viikossa kuntosali (ke ja pe), torstaisin vesijumppa ja hiihtoa tai sisäsoututreeniä yleensä viikonloppuisin.

Tänään kävin Hauhon kirkolla kääntymässä. Ohjelmassa oli Hauhon laturetki pituudeltaan 36 km. Syy blogin tekoon oli se, että halusin testata matkapäiväkirjan tekoa matkaolosuhteissa ja samoilla välineillä kuin tulevalla pyöräretkelläkin. Muutaman kuvan nappasin laturetkeltä Iphone-kameralla ja tämän blogin kirjoitan nyt ensi kertaa Ipadilla. Aiemmat postaukset olen tehnyt pöytätietokoneella. Katsotaan mitä tästä tulee…

Mutta sitä ennen paluu viikon surulliseen pyöräonnettomuuteen. Pete ja Mary olivat maailmanympäri-matkallaan ja menehtyivät Thaimaassa reilu viikko sitten lavakuorma-auton yliajamina.
Rest in Peace Pete and Mary! Ohessa Tom Waughin muistovideo. http://travellingtwo.com/13373

 

20130224-172031.jpg

Lähdin matkaan jo aamutuimaan Hauhon Eteläisten koululta

Takaisin Hauhon laturetkeen. Taisi olla nyt kolmas kerta, kun osallistuin ko. hiihtoon. Viime vuonna oli reilu viisitoista astetta pakkasta. Siloin onnistuin kastelemaan jalkani, kun järven jäällä latu petti ja pulahdin toisella jalalla parikymmentä senttiä syvään veteen. Tänä vuonna oli ihanneolosuhteet. Pakkasta oli aamulla kolme-neljä astetta ja iltapäivällä pilkisti vähän aurinkokin.

20130224-171621.jpg

Jääladun tilanne vaihtelee eri vuosina. Tänä vuonna ei onneksi ollut vettä jään päällä;)    

Ajoin aamulla jo yhdeksäksi Eteläisten koululle, josta latu lähti pohjoiseen kohti Hauhon kirkonkylää. Kääntöpisteestä reitti jatkui takaisin etelään aluksi Hankalan kautta yhtyen lopuksi Eteläisten koululle menevään yhdyslatuun. Koko lenkki oli Sportstrackerin mukaan hiukan vajaa 36 kilometriä.

20130224-172144.jpg

Luntakin oli tänä keväänä vielä ihan hyvin

Aamulla oli hiljaista. Ainoastaan muutama hiihtäjä tuli vastaan alkumatkalla, kun lykin perinteisellä tasaista kymmenen kilometrin tuntivauhtia kohti Myllykotaa. Kotaa viriteltiin toimintakuntoon enkä pysähtynyt. Hiihtelin hiljakseen eteenpäin kohti Hauhon keskustaa. Reitti nousi järviosuuden jälkeen jännitelinjaa seuraten ylöspäin. Latu oli järviosuutta lukuunottamatta loistavassa kunnossa. Hiihtäjiä varten reitille oli ajettu sekä ”luistelubaana” että yksi tai kaksi perinteisen latua.

 

20130224-172114.jpg

Pieni tankkaustauko puolessa välissä Hauhon kirkonkylän koululla;)

Puolimatkassa Hauhon koululla ST-mittari näytti 17,5 km. Olin tehnyt vyölaukkuun kunnon eväät. Ruisleipä savustetetulla lohella ja mehu maistuivat vajaan parin tunnin hiihdon jälkeen. Lisäksi koululla oli latuasema, jossa kahvi ja munkki saivat jälkiruokana kyytiä ennen takaisin lähtöä. Matka takaisin etelään kävi Hankalan kautta. Alkumatkassa ennen Hankalan kylää latu kulki aika jyrkkäpiirteisessä suppamaastossa. Vuoronperää oli jyrkkiä nousuja ja muutama Vaativa lasku-kyltillä varustettu alamäki. Sitten latu jatkui Särkemä-järven jäätä kilometrin verran ja kohta sen jälkeen oli vuorossa  sama pätkä Luijanen-järven jäällä kuin mennessäkin ennen Myllykodalle saapumista.

20130224-172211.jpg

Myllykodalla oli joko savua ilmassa tai kameran linssi huurussa;)

Myllykodalla en tänä vuonna käynyt sisällä ollenkaan. Viime vuoden pakkasessa sen sijaan lämmittelin kodan nuotion ääressä pitkän tovin. Nyt napsin vain muutaman valokuvan ja hiihto jatkui kohti Eteläisten koulua. Loppumatka oli pääosin mukavaa tasaista metsämaisemaa ja samaa tuttua yhdyslatua kuin aamullakin. Koululla kävin vain ilmoittautumassa ja jätin hiihtolapun arvontaa varten. Siellä sattui mukava yhteensattuma. Entinen työkaverini ja Hauhon Sisun aktiivi Lepistön Rauno  oli latuaseman hoitajana. Vaihdoimme siinä kuulumiset ja kutsuin Raunon syömään työpaikalleni lisärupatteluja varten. Perillä sukset autoon, soitto vaimolla – sauna lämpimäksi ja ajo kotiin. Mukava neljän tunnin hiihtolenkki oli takana!

 

20130224-172243.jpg

Fillarantin ikivanhat Rossignal-sukset ovat jo melkein perillä;)

Tässä vielä faktat Sportstrackerin mukaan:                         Matka 35,24 km, aika 3:31:44, 10,0 km/h. Maksimi nopeus 26,7 km/h. Nopein 2 km 11,5 km/h , hitain 8,4 km/h. Energiankulutus 3392 kcal. Tasaista taaperrusta ja mukava reissu!

PS. Testini ei vielä onnistunut pelkällä Ipadilla. Sain kuvat kopioitua Iphonesta Ipadille ja sieltä siirrettyä ne blogi-tekstin loppuun. Ongelmana oli, miten kuvat siirretään haluttujen kappaleiden väliin. Sitä varten piti pöytäkoneella siirtää kuvat haluamiini paikkoihin tekstissä. Pyydän anteeksi kuvien huonoa laatua. Iphonen kameran linssi taisi olla huurussa osassa kuvia;)

Tietoja fillarantti

Pyöräilyyn hurahtanut ja eläkkeellä reilu kuusi vuotta ollut hemmo, joka harrastaa matkapyöräilyä ulkomailla ja kotimaassa. Eläkevuosien aikana kilsoja on kertynyt reilu 100 000 km maantiepyörällä, reissupyörällä tai maasturilla. Kokonaissaldossa mennään jo viidettä kierrosta maapallon ympäri.
Kategoria(t): kunnon kohottaminen, matkapäiväkirja. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Hauhon kirkolla kääntymässä;)

  1. Petriina Punkari-Mäkiaho sanoo:

    Testataan kommentointia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s